lördag 21 februari 2015

Marbled mugs

Nu har även jag hakat på trenden. Man kan göra mycket snyggt med lite vatten och nagellack. Börja med att välja vad du ska måla. Idag ville jag prova på ett par muggar jag köpte för en femma styck.


Tog en plastskål  och hällde i varmt vatten, direkt från kranen. Finns de som jobbar med kallt vatten och andra med hett vatten. Det beror lite på nagellacket. Man får helt enkelt prova sig fram. Sen droppade jag direkt från flaskan ner i vattnet ett par droppar. Den första färgen blir liksom basen för den flyter ut helt. Sen droppar man i den andra färgen och jobbar snabbt med en nål eller pinne. Och så den sista färgen. Man kan använda fler eller färre färger. The choice is yours.


Sen kommer det roliga, att doppa muggen i vattnet med en fast rörelse och sedan upp. Se till att det inte kommer in i muggen, inte så bra om man ska dricka ur koppen sen.


När det har torkat lägger man på ett lager lack som tål värme, t ex decoupagelim. Ställ den i ugnen ca 30 min i mitten av ugnen på 160 grader. Låt det gärna kallna i ugnen innan du tar ut det. Dessa ska tåla diskmaskin men jag föredrar att handdiska. Resultatet är detta:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar