måndag 26 januari 2009

Massor med pärlor

Jag tycker om när H&M rear ut smycken, det kan till exempel vara lååånga halsband med massor av pärlor som kostar endast en tia. Då brukar jag köpa en eller två, och ta isär dom och göra örhängen och armband...


Som dessa till exempel


















Här har jag använt nylontråd, trätt på en brun pärla som jag hade sen tidigare, och använt en gnutta fantasi...

måndag 19 januari 2009

Mitt bästa kort

Det här kortet tycker jag mycket om och är mycket stolt över. Min kompis fick denna när hon födde sin son i fjol.















Här har jag använt ett vanligt vitt kort, sen har jag klistrat fast ett vittprickit ljusbrunt papper, klippt ca 5 mm mindre än kortet. Sedan har jag limmat fast ett vitt band som jag har låtit gå runt hela vägen, så att man kan stänga kortet. Jag har bränt kanterna på bandet, dels för att få en antik look, dels för att de inte ska fransa sig.

Från ett annat beiget kort, har jag använt de små rutor där det står MOR & FAR. Bokstäverna har jag själv skrivit och sedan f'äst dom med häftkuddar.

Längst till höger på kortet har jag limmat fast en dekoration där det står Generations, och målat över med guldpenna för att få det att glimma lite.


Ljus i espressokoppar

Dessa gjorde jag till min moster när hon var här i Oktober -08. Hon fick dessa tillsammans med en tändsticksask. Den som är mönstrad med caffe servetter.


Kopparna dekorerade jag med mockaband i passande färg.


Jag gjorde ett fint paket av det hela, och gjorde en mycket enkelt kort till. Så här fint blev det:


Bröllopsdagsgåva

Denna gjöt jag i olika nyanser av grönt och orange i en vanlig glasburk. Jag tycker om att gjuta ljus då det är så enkelt. Ska fota steg-för-steg nästa gång jag gör ett ljus.

Våra kompisar som fick den, fick också ett handgjort kort som de blev glada över.

Armband och örhängen

Här kommer ett smyckeset som jag gjorde under våren 2008 av ett lååååångt halsband från H&M.



Med lite fantasi kan man göra fina och unika saker!

söndag 11 januari 2009

Vinn vinn vinn

Här kan man oxå vinna lite godis =)=)

http://lim-thevoicesinmyheadlimblog.blogspot.com/2009/01/hanglar-and-whipper-snapper-blog-candy.html

Vinn

Här kommer ett litet tips: Länka på din blogg till denna sida


och du kan vinna detta fina paket

Lycka till!

lördag 10 januari 2009

En djurisk tändning

Här har jag dekorerat tändsticksasken med ett djuriskt tema. Klippt ut motiv av servett och fixerat den med decoupagelim.

Till detta hade vi köpt ett bruntfärgat ljus som vi gav bort till våra vänner vi skulle besöka, allt insvept i cellofan.

Tändsticksask

Jag tycker om att dekorera fula askar med decoupage, där jag skär ut två lika stora bitar kartong. Oftast lägger jag till 1 cm på askens storlek. Sen är det bara att dekorera.

Här ser man fram och baksida på asken. Jag har även dekorerat insidan på kartongen. Det har jag självklart gjort innan jag limmat fast den på asken.

Min moster fick denna tillsammans med två små espressokoppar som jag gjöt ljus i. När ljusen har brunnit klart, kan hon använda kopparna till sitt kaffe.

Ett tredje baby kort

Denna fick min svägerska, för hennes andra barn, denna gång, en pojke.

Har har jag använt ett vitt dubbelvikt kort, som jag klistrad på turkost CS där jag klistrat på BABY bokstäverna, och sedan det blåa CS där jag skurit ut nappflaskemotivet. På tygblommorna har jag gjort streck med 3D-färg och fäst varje hörn med turkosa brads.

Ett andra baby kort

Denna gjorde inte till någon speciellt, utan blivit kvar i min 'kortlåda'. BABY-bokstäverna är utklippta av samma papper som kortet är gjort och sen har jag klistrat fast dom med fästkuddar för att kortet inte ska se så 'platt' ut. Har sedan använt mig av dubbelhäftande tejp för att på baksidan av kortet fästa bandet.

Inne har jag fäst en metalltråd och 'hängt' strumpor på.

Baby kort, en av många

Denna gjorde jag till en kompis första barn. Jag ville göra något annorlunda, så jag valde att själva formen på kortet skulle se ut som en nappflaska, och dekorerade med band och filt.

Innuti kortet hängde jag upp lite barnkläder på ett klistrat band.

fredag 9 januari 2009

Handduk till nybliven mamma

Denna fick min kompis när hon blev mamma för andra gången efter 10 år. Man ger ofta gåvor till den nyfödda, men 'glömmer' oftast föräldrarna, och framför allt mamman. Detta var för att visa henne just att jag inte glömt att gratulera Henne.


Till denna köpte jag en liten genomskinlig plastflaska som jag dekorerade med decoupage och fyllde med badsalt och en flaska med lotion. På en vanlig DUX-tvål ristade jag in ordet Mamá och la in några värmeljus med doft. Allt detta la jag in sedan i en fin korg som jag svepte in i cellofan och knöt med ett tygband.


Gissa om hon blev glad! Till barnet broderade jag en handduk i blåa toner. Den kommer upp i ett annat inlägg.

Handduk till flicka

Denna handduk broderade jag till min svägerskas första barn. Då namnet på flickan inte var bestämt tog jag en lämplig titel. Vid sidorna av "BABYGIRL" har jag broderat dit en söt nalle och ett par strumpor. För att fästa aidan i handduken har jag sytt fast rosa sidenband.

Min svägerska var stormförtjust när hon fick den och visade upp den för alla som kom på besök.

Välkommen till min blogg

Här ska du kunna hitta inspiration, tips och många bra länkar inom pyssel och annat kul. Jag kommer att uppdatera bloggen så ofta jag kan, förhoppningsvis dagligen, så kom gärna in då och då och uppdatera dig själv =)